Tudnivalók

 

A terápiás kezelés egy, a problémákat feltáró beszélgetéssel kezdődik. Ennek során a terapeuta igyekszik felderíteni a problémák természetét és hátterét, a kliens pedig tájékozódhat a módszerről, a javasolt kezelési alternatívákról. A terapeutát a beszélgetés első percétől és a későbbi kezelés során is teljes körű titoktartás kötelezi. A terápia elengedhetetlen alapja a bizalom, ennek hiányában nem hozhat sikert. A feltáró beszélgetést követően a kliens eldönti, kívánja-e folytatni a terápiát. Amennyiben a beszélgetés során nem sikerül kiépíteni a szükséges bizalmi légkört, a terapeuta javaslatot tesz alternatív módszer, más terapeuta igénybevételére.

A sikeres terápia feltétele a kliens aktivitása. A problémák megoldása, a valódi változás nem lehetséges a kliens közreműködése, váltásra és változtatásra való nyitottsága nélkül. A terápia nem csupán a találkozások idején zajlik, hanem ideális esetben jelen kell legyen a kliens hétköznapi életében. A siker érdekében a terapeuta a mindennapi életben alkalmazandó kisebb tevékenységeket, feladatokat javasolhat, melyeket a klienssel közösen beszélnek meg – minden kizárólag önkéntes alapon, a kliens szándékával összhangban történhet.

A terápia ülései 1-1,5 órát vesznek igénybe, helyszíne a 12. kerület központi részén található; előfordulhat azonban, hogy javasolt más helyszín vagy aktivitás bevonása a terápiába. Az ülések gyakorisága a problémától függ, a terapeuta javaslatot tesz rá, de közös megállapodás kérdése. Egy alkalom díja 7000.-Ft.

A gondolkodásterápia számos területen segíthet: krízishelyzetek, döntési szituációk, párkapcsolati és családi problémák, karrierrel, munkával, munkahellyel kapcsolatos kérdések, önbizalommal és a személyiség más aspektusaival összefüggő problémák.

A gondolkodásterápia pszichiátriai, gyógyszeres kezelést igénylő problémák megoldására nem alkalmas, ilyen esetben mindenképp forduljon szakorvoshoz!