JÁTSZÓHÁZ-VEZETŐ TANFOLYAM

Képzési idő: 20 óra

A tanfolyam tematikája:

Képzőművészeti modul (6 óra)
Anyanyelvi és drámajátékok (8 óra)
Sportanimáció (6 óra)

A résztvevők három modulban szerezhetnek szakszerű ismereteket a játszóház-vezetés, irányítás területén: képzőművészeti játékok, dramatikus foglalkozások és sportanimáció. A tanfolyam célja, hogy a gyermekkel történő kreatív, szórakoztató, a gyermekek képességeit, készségeit fejlesztő játékokat, ötleteket kínáljunk a tanfolyam résztvevőinek. Célunk, hogy a gyermek játszóházban töltött ideje élményszerűen teljen el, játékaink a gyermekek életkori sajátosságaira szabott képzőművészeti, anyanyelvi, dramatikus, valamint sport-és ügyességi feladatokat foglalnak magukban. A tanfolyam végére a résztvevők egy komplex – a három modul szakirányát felölelő – játékgyűjteményt, ötlettárat kapnak, így munkába álláskor a kész foglalkozástervezetek alapján könnyebben felépíthetik, összeállíthatják a különböző életkorú gyermekcsoportoknak szóló játékokat, gyakorlatokat.

1. Képzőművészeti játékok modul
A modul során a résztvevők olyan ismeretek birtokába jutnak, amely képessé teszi őket képzőművészeti játszóház tematikájának tervezésére. A képzés célja a gyermekek és a résztvevők vizuális kultúrájának, képi látásmódjának fejlesztése, a komplex esztétikai, művészeti nevelés megvalósítása. A résztvevők megismerkedhetnek a különböző képzőművészeti technikákkal, munkaformákkal, valamint ezek módszertani ismereteivel.

2. Anyanyelvi és drámajátékok modul
Az anyanyelvi nevelés a kommunikáció alapja, áthat minden tanulási területet. A képzés során az anyanyelvi játékokat a drámajátékokhoz, mozgásos gyakorlatokhoz kapcsolva mutatjuk meg a résztvevőknek. A modul során komplex drámaterveket is bemutatunk, melyeket gyermektáborokban, családi napközikben, óvodákban, iskolákban is eredményesen felhasználhatnak hallgatóink.

3. Sportanimáció modul
A modul célja a sport- és ügyességi játékok gazdag tárházának áttekintő gyakorlati bemutatása, a mozgásfejlesztés kreatív megvalósítása. A modul során benti, szabadtéri (indoor és outdoor), egyéni és csoportos játéktípusokkal egyaránt megismerkedhetnek a résztvevők.

A tanfolyam elméleti és gyakorlati oktatást foglal magában, fókuszban a gyakorlati képzéssel és az interaktív gyakorlatokkal.
A tanfolyam közös bemutatóval, prezentációval zárul.

A  tanúsítványon szereplő képesítés játszóház-vezető (képzőművészeti, sportanimációs és drámapedagógiai szakirányon).

A tanfolyamon szakképzett, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkező főiskolai oktatók, játékmentorok, drámatanárok oktatnak.
Képzésért felelős oktatók: Dr. Gönczöl Andrea és Dr. Lehmann Miklós

A képzés díja: 44 900 Ft/fő.
A képzések tömbösítve, hétvégén zajlanak, 2 alkalommal (az órák 45 percesek).

Jelentkezés: office.lineanova@gmail.com

A következő tanfolyam 2015. májusban indul.
Helyszín: XII. kerület